Parodontax – hammastahnasi ienongelmiin

Parodontax-hammastahnat parantavat suusi terveyttä poistamalla hampaidesi pinnoilta plakkia, joka on bakteerien muodostama massa. Plakki viihtyy varsinkin hampaidesi väleissä ja ienrajassa. Parodontax-hammastahnat on kehitetty erityisesti antamaan sinulle lisäpuhtia ientulehdusta vastaan kamppailussa: tahnojen käyttö tekee hampaidesi pinnoista liukkaita, mikä vaikeuttaa plakkibakteerien kiinnittymistä. Tavalliseen hammastahnaan verrattuna Parodontax onkin neljä kertaa tehokkaampi ientulehdusta aiheuttavan plakin poistamisessa.

Parodontax-tahnat sisältävät hampaitasi vahvistavaa fluoridia (Extra Fresh 1400 ppm ja Ultra Clean 1450 ppm) ja natriumbikarbonaattia eli soodaa, jonka hankaava vaikutus auttaa mekaanisesti poistamaan hampaidesi plakkikerrostumaa. Parodontax-hammastahna saa myös hymysi näyttämään vaaleammalta, sillä sooda poistaa bakteerien lisäksi hampaidesi pinnallisia värjäymiä!

Vaahtoamaton Parodontax-tahna sopii hyvin myös heille, joilla on herkkä nielu tai herkät limakalvot. Tahna on hellä myös hammaskiilteellesi, sillä sen hankausarvo eli RDA on alhainen 40–50.

Koska Parodontax-hammastahnat vapauttavat hampaasi bakteereista, ne myös raikastavat hengitystäsi. Käyttämällä Parodontax-hammastahnaa hampaidesi pesussa saat suusi voimaan paremmin!

Miksi ikeneni vuotavat verta?

Terveistä ikenistä ei vuoda hampaita pestessä tai hammasvälejä puhdistaessa yhtään verta, siksi ienverenvuoto on otettava aina vakavasti.

Kun plakki ei saa lähtöpasseja hampaita pestessäsi, se alkaa tulehduttaa ikeniäsi, mistä voi seurata ienverenvuotoa. Verenvuoto on siis merkki ärtyneistä ikenistä ja ientulehduksesta. Ensimmäinen huomaamasi ientulehduksen merkki on usein juuri verenvuoto hampaita harjatessa tai hammasvälejä puhdistaessa.

Muita merkkejä ovat esimerkiksi pahanhajuinen hengitys eli halitoosi, jonka lähtösyy pesii useimmiten tulehtuneissa ikenissä. Myös punoittavat ja turvonneet, herkät ikenet sekä hammaskauloja paljastava ikenien vetäytyminen voivat kertoa, ettei suussasi ole kaikki hyvin.

Ota kaikki mahdolliset merkit iensairaudesta vakavissasi, sillä ientulehdus voi johtaa vielä pahempaan iensairauteen, parodontiittiin, joka voi johtaa hampaitasi ympäröivän kudoksen löystymiseen, hampaidesi heilumiseen ja lopulta jopa niiden irtoamiseen.

Kuinka voin ehkäistä ienverenvuotoa?

Tehokkain keinosi estää plakkia aiheuttamasta tuhojaan ikenillesi on hyvä ja säännöllinen hampaiden puhdistaminen oikeilla aineilla ja välineillä. Parodontax-hammastahnojen on kliinisesti todistettu auttavan pysäyttämään ja estämään ikeniesi verenvuotoa, siksi Parodontax on paras hammastahna iensairauksien hoitoon.

Suunhoidon lisäksi hyvillä elintavoilla on vaikutusta ikenien hyvinvointiin. Esimerkiksi tupakan polttaminen altistaa tulehduksille ja samanaikaisesti peittää ientulehduksen oireita, sillä se heikentää ikenissä olevaa verenkiertoa. Tupakoidessa myös ientulehduksen aiheuttamat pahat hajut ja maut jäävät piiloon. Ientulehduksen ja siitä johtuvan ienverenvuodon ehkäisemisen avainasemassa ovat terveyttä kokonaisvaltaisesti parantavat päätökset.

Kuinka monta kertaa päivässä hampaat pitää pestä?

Pese hampaasi vähintään kahdesti päivässä. Pesu kannattaa aamulla tehdä ennen aamupalaa, koska tällöin tahnan fluori on jo valmiiksi suojaamassa hampaitasi aamupalan aiheuttamalta happohyökkäykseltä. Hampaiden harjaaminen heti happaman aamupalatuotteen, kuten appelsiinimehun, jälkeen saa hammaskiilteesi anelemaan armoa. Iltaisin hammaspesu kannattaa tehdä juuri ennen nukkumaanmenoa.

Iensairauden jyllätessä suussasi voit lisätä hammashoitorutiiniisi myös kolmannen pesukerran, jonka ajoitat esimerkiksi iltapäivään. Paras tapa vähentää ientulehdusta aiheuttavia bakteereja suustasi on hammasharjan mekaaninen liike, jota on tehostettu Parodontax-hammastahnan puhdistavalla vaikutuksella. Voiman lisääminen ei pesutulostasi paranna, voit siis kohdella hampaitasi harjalla tehokkaasti, mutta hellästi.

On tärkeää huomioida, että jokaisella pesukerralla peset hampaitasi minuuttien laskemisen sijaan niin kauan, kunnes olet pessyt molemmat hammaskaaresi joka puolelta ja hampaasi ovat aidosti puhtaat. Oikealla pesutekniikalla poistat plakin aiheuttaman bakteerimassan kaikkialta hampaistostasi.

Huomioi myös kohdat, joita et saa hammasharjalla puhtaaksi

Hyvään hampaiden puhdistukseen kuuluu myös hammasvälien puhdistus päivittäin. Tähän voit käyttää hammaslankaa, hammaslankainta, silikonista hammastikkua tai hammasväliharjaa.

Hampaiden ja ikenien lisäksi myös kielesi pinta kerää helposti bakteereja, joiden poistamatta jättäminen voi heikentää hammaspesun hyvääkin tulosta. Kielen puhdistamiseen on olemassa omia välineitään, joita kutsutaan kielenpuhdistajiksi.

Kielen puhdistamiseen ei kannata käyttää hampaiden pesussa käytettävää hammasharjaa, sillä kielestä irronneet bakteerit jäävät harjaksiin kuhisemaan ja kulkeutuvat hampaisiisi seuraavalla pesukerralla.

Hampaille.fi-verkkokaupan suuhygienisti suosittelee

Kotona tehtävän hammashoidon lisäksi on suositeltavaa käydä säännöllisesti suuhygienistin luona hampaiden puhdistuksessa. Suuhygienistisi osaa kertoa juuri sinulle sopivan hoitokäyntimäärän vuodessa.

Back to Top

Suosituimmat haut

gumhammaskorutepeopalescencecuraproxpurentakiskohammaslankasovahammastahnahammastikku