Taas on aika sille ihanalle kesälomareissulle mökille! Saunomista, uimista, grillaamista, valoisan taikoja... Kun pidät huolta hampaistasi ja suustasi myös mökillä, voit keskittyä leppoisan kesän viettoon ilman särkyjä, kolotuksia, verta vuotavia ikeniä, haisevaa suuta tai ajoreissuja lähimmän hammaslääkärin akuuttiajalle.

Paristoharjalla pesutehoa sähköttömään ympäristöön

Jos teidän mökkinne on perinteisempi malli, jossa sähköä ei ole saatavilla kuin kaupunkiasunnossa, voi sähköhammasharjan lataaminen olla ihan liian vaikeaa. Hampaiden puhdistuksesta olisi kuitenkin hyvä pitää huoli myös mökillä, jotta kesäöiden pusuhetket eivät saisi aikaan itikkamaista inhon ininää, vaan kaikki sujuisi lempeän suloisesti kuin perhosen siivillä.

Ratkaisuksi sopiikin GUM ActiVital Sonic -paristoharja. Paristoharja ei tietenkään ole yhtä tehokas kuin kotioloissa toivottavasti rakastamasi sähköhammasharja, mutta kyllä sillä lihasvoimalla käytettävää manuaaliharjaa paremman pesutuloksen saa. GUM ActiVital Sonic -paristoharja on saatavissa kahdessa värissä, mustana ja valkoisena, ja sähköhammasharjojen tapaan löydät valikoimastamme niihin vaihtoharjat erikseen. Pakkauksessa mukana tulevat matkakotelot pitävät harjaspäät puhtaina mökkioloissakin!

Plakkivärjäys – kesäkisojen aatelia!

Joskus varsinkin perheen nuoremmat jäsenet ovat sitä mieltä, että mökillä on tylsää. Kun sadepäivä iskee ja vie mennessään mölkyn, kroketin ja riippukeinuloikoilun mahdollisuudet, on aika ottaa plakkivärit esiin!

Plakkiväri värjää esiin kohdat, joista hammasharjasi on sutinut ohi liian nopeaan. Voittekin siis päättää, valitsetteko voittajan, eli vähiten punaa hampaistaan löytävän, vai "voittajan", eli eniten väriä hampaisiinsa keräävän.

Plakkiväri jää kiinni kieleen tehden siitä tuotemerkistä riippuen koko pinkin tai violetin, joten tässä on hyvä tehoste myös tiktokkeihin ja snapchatteihin, jos vain akkua ja kenttää riittää.

Plakkiväri värjää hampaiden bakteerimassojen lisäksi myös kielen hauskasti pinkiksi.
Hampaiden ja kielen plakkivärjäys sopii hauskaksi kesäkisailuksi koko perheelle!

Grilliruuan jämät pois hampaiden välistä

Grillissä makua saanutta, ihanan mehukasta, herkullista maissia, nam... Aina siihen asti, kunnes ensimmäiset jyvät jäävät kiinni hammasväleihin, jok’ikinen kerta! Aijaij.

Grilliruuan jälkeisessä hampaiden puhdistuksessa on hyvä muistaa tämä sääntö: lanka tai lankain puhdistaa hampaiden kontaktipisteen, hammastikku tai hammasväliharja puhdistaa ikenen ja hampaiden muodostaman "kolmion". Älä siis suotta lähde raastamaan tikulla maissia pois siitä kohdasta, jossa hampaasi koskettavat toisiaan – se onnistuu helpommin hammaslankaimella.

Hammastikuissa kannattaa muutenkin unohtaa puiset versiot kokonaan; silikonisissa hammastikuissa on pieniä nypylöitä, joiden ansiosta silikoninen tikku puhdistaa hammasvälisi tehokkaammin. Silikoniset hammastikut, kuten hammaslankaimet ja hammasväliharjatkin, ovat kaiken lisäksi useamman käyttökerran kestäviä, kun huuhtelet ne käytön jälkeen huolellisesti vedellä ja jätät kuivumaan ilmavasti. Näin mökillä syntyy vähemmän roskaa ja jätettä, jotka kuljettaa pois!

50 kappaleen The Humble -hammaslankainpaketti riittää koko seurueelle mökkikesäksi. Vaihdettavat harjaspäät tekevät puolestaan Curaprox Prime -hammasväliharjoista ekologisemman vaihtoehdon.

Hammaslankain puhdistaa hammasväleistä helposti kesän herkkujen ja grilliruuan tähteet.
Hammaslankain puhdistaa niin ienrajan kuin hampaiden nojauskohdan grillistä tulleista herkuista.

Vahvista hampaitasi napostelua vastaan

"Oisko vähän jotain hyvää?" on lause, jonka mökillä usein kuulee ja usein vähän jotain hyvää myös löytyy. Kesä on herkuttelun aikaa, mutta jatkuva napostelu muuttaa tilanteen hammaskiilteesi kannalta helteestä hallaksi.

Hampaita ja hammaskiillettä kannattaa yrittää suojata napostelua vastaan. Voit napata esimerkiksi erytritolipastillin, joka sopii myös herkkävatsaisille, sillä erytritolilla ei ole ksylitolin tapaan laksatiivisia vaikutuksia. Erytritolipastillien maut ovat jo itsessään niin herkullisia, että ne sopivat hyvin jälkkäriksi – myös diabeetikoille sekä kalorimääräänsä tarkkaileville, sillä erytritolin hiilihydraatit kulkevat elimistön läpi muuntumattomina ja ovat siksi käytännössä kaloriton vaihtoehto.

Pastillien lisäksi kannattaa sinun ottaa käyttöösi myös loistelias, nimittäin Tooth Mousse -hoitoainepasta. Tämä koko perheelle sopiva hoitoaine vahvistaa hammaskiillettä, vähentää reikiintymisen ja vihlonnan riskiä, hellii herkkää suuta ja ylläpitääpä se valkaistua kesähymyäkin! Tooth Moussen käyttö on uskomattoman helppoa: levität nokareen pestyille hampaille puhtaalla sormella ja siirryt yöunille. Mitään muuta ei tarvitse tehdä!

Luonnonmukainen hammastahna luonnonhelmaan

Hammaskiilteen vahvuutta tukee myös fluoria sisältävä hammastahna. Jos haluat tehdä mökillä, ja miksei muuallakin, luonnonmukaisempia valintoja, on GUM BIO -hammastahna sinulle passeli valinta.

BIO-hammastahnan ainesosista 99 prosenttia on luonnollisia, esimerkiksi luomuviljeltyä aloe veraa ja piparminttua. Aloe vera kosteuttaa ja hoivaa suusi limakalvoja, piparminttu puolestaan raikastaa hengitystäsi. GUM BIO on luonnostaan gluteeniton ja laktoositon hammastahna, minkä lisäksi se on sertifioidusti vegaaninen ja luonnonkosmetiikkaa.

GUM BIO -hammastahna sopii seitsemän vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille mökkeilijöille, eikä se sisällä vaahtoaine natriumlauryylisulfaattia.

Jos tarvitset apua mökkireissusi suunhoitotuotteiden valintaan, saat apua verkkokauppamme suuhygienistiltä Saralta sähköpostitse osoitteesta info@hampaille.fi.

Back to Top

Suosituimmat haut

hammastahnahammaslankatepecuraproxhammaskorugumhammastikkuopalescencepurentakiskosova