Lumoralin tarina alkoi vuonna 2016, kun lasten sydänkirurgi Tommi Pätilä ja diplomi-insinööri Sakari Nikinmaa kohtasivat Lastensairaalan käytävällä. Heitä mietitytti, miten sairaalahoidossa tuttu valoaktivaatio voitaisiin valjastaa terveyden hoitoon myös sairaalaympäristön ulkopuolella.

Sinällään mitään uutta Lumoral-menetelmässä ei siis periaatteellisesti ole: valon hoitava vaikutus on ollut jo kauan tiedossa. Lumorinse-poretablettienkin vaikuttava aine, indosyaniinivihreä, on hyväksytty lääkinnälliseen käyttöön jo 1950-luvun lopulla. Uutta Lumoralissa on kuitenkin se, että valoaktivaatio on nyt meidän kaikkien saatavilla ja vieläpä kotikäyttöisenä!

Lumoral on Aalto-yliopiston palkitsema innovaatio, jolla on Design from Finland -merkki – ja hyvästä syystä.

Mikä Lumoral on ja miten se toimii?

Kun käytät Lumoral-menetelmää, eliminoit suustasi plakkia ja biofilmiä muodostavia bakteereja. Vaikka pesisit suusi kuinka hyvin, sinne todennäköisesti jää silti mikroskooppisen kokoista plakkia. Lumoralin käyttö ennen hampaiden pesua heikentää noita plakkia aikaan saavia bakteereja ja näin sinun on helpompi pestä ne pois.

Tilanne on vähän sama kuin yrittäisit nyhtää takiaista irti villasukasta: ehyt ja elinvoimainen takiainen on vaikea saada irtoamaan, mutta kun takiaisen piikit ovat huonommassa kunnossa, se irtoaa helpommin.

Purskuta – valota – puhdista

Lumoralin käyttö on kolmivaiheinen: purskuta, valota, puhdista. Ensin sinun on valmistettava erityistä suuvettä Lumorinse-poretabletista. Mikään viiden Michelin-tähden kokki ei tarvitse olla: tipautat vain Lumorinse-tabletin lasiin, johon olet mitannut aloituspakkauksessa tulevan mittakupillisen verran vettä. Kun poretabletti on liuennut veteen täysin, purskuttele suuvedellä 60 sekunnin ajan.

Purskuttelun jälkeen seuraa valotusvaihe eli 10 minuutin hengailu Lumoral-suukappale suussasi. Valon virtalähde sujahtaa helposti taskuusi, joten paikoillaan sinun ei tarvitse kököttää valotuksen ajan. Valo sammuu automaattisesti tarpeellisen käyttöajan kuluttua, joten voit rauhassa oikaista sohvalle lempisarjasi pariin ja vaikka torkahtaakin.

Heti Lumoralin käytön jälkeen sinun kannattaa siirtyä hammasväliesi ja hampaidesi puhdistamiseen. Hampaille.fi-verkkokaupan suuhygienisti Sara suosittelee tähän tarkoitukseen erityisesti hammasväliharjoja ja sähköhammasharjaa fluorihammastahnan kanssa. Tässä kohtaa Lumoral-menetelmän heikentämät bakteerit ovat eniten pyörällä päästään eivätkä jaksa tarrautua hampaidesi pintoihin yhtä hanakasti, joten mahdollisuutesi pesussa onnistumisessa timanttisesti ovat täydelliset.

Valotusmenetelmä ei kehitä bakteereille resistenssiä tai antibioottivastusta niin kuin antibioottien käyttö bakteerien kukistamisessa voi tehdä. Lumoral antaa myös suusi hyvien bakteerien jatkaa elämäänsä aivan rauhassa ja häiriintymättä. Siksi voit nauttia Lumoralin tarjoamasta puhtaudesta vaikka päivittäin! Riittää kuitenkin, että käytät Lumoral-menetelmää kahdesti viikossa.

Voiko Lumoralia käyttää hampaiden pesun jälkeen?

Jos hammasharjaa pesun jälkeen pois laittaessasi muistat “Ainiin, se Lumoral!”, ei hätää. Antibakteerinen vaikutus syntyy myös silloin, kun käytät Lumoral-menetelmää hammasväliesi puhdistuksen ja hampaidesi pesun jälkeen. Kaikista puhtain tunne syntyy kuitenkin järjestyksellä “purskuttele, valota, puhdista”.

Se, miksi Lumoral saa bakteerit pökräämään, johtuu Lumoral-valon fototermisestä ja fotodynaamisesta vaikutuksesta. Hieman simppelimmin sanottuna Lumorinse-suuveden sisältämä indosyaniinivihreä sitoo plakkibakteereihin väriään. Tämä väri herkistyttää bakteerien elektronit ja pystyy näin imemään itseensä energiaa, jota Lumoral-suukappale loistaa. Kun tämä ladattu energia purkautuu, tulee siitä lämpövärähtelyä (fototerminen vaikutus) ja siirtyviä happimolekyylejä (fotodynaaminen vaikutus). Jos siis tunnet Lumoralia käyttäessäsi pientä lämpöisyyttä, se kuuluu asiaan. Lämpö ja rakenteen rikkoutuminen heikentävät bakteereja eivätkä ne jaksa pidellä itseään hampaidesi pinnoilla yhtä napakasti. Ja näin niiden pois peseminen on helpompaa!

Mihin Lumoral tepsii, miksi sitä kannattaa käyttää?

Koska Lumoral-menetelmä auttaa sinua vähentämään plakkia, bakteereja ja biofilmiä hampaistostasi, se antaa sinulle kättä pidempää suusi ja sitä kautta koko kehosi pitämiseen terveempänä. Puhtaampi suu tarkoittaa ientulehduksen, parodontiitin, reikiintymisen ja suusi limakalvojen tulehduksen ehkäisyä.

Jos sinusta on inhottavaa mennä hammashoitoon ja olet hieman hammashoitopelkoinen, voi Lumoralista olla apua sinulle tähänkin. Mitä paremmin hampaasi ja suusi voivat, sitä vähemmän aikaa hammasammattilaisen tarvitsee viettää suutasi katsellen: käyhän se järkeen, että pelkkä suun terveystarkastus ja ienten alusten putsaus vie vähemmän aikaa kuin paikkaus- ja muut korjaavat hoidot. Voipi olla, että suuhygienistisi puhkeaa spontaaneihin aplodeihinkin ollessaan niin kovin ylpeä sinusta ja siitä, miten suurella arvolla suhtaudut suusi hyvinvointiin!

Lumoral on CE-merkitty luokan I lääkinnällinen laite.

Back to Top

Suosituimmat haut

gumhammaskoruhammascuraproxtepehammastikkuhammastahnapurentakiskohammaslankasova